Dobro se zavedamo, da moramo za dosego cilja vložiti čas in sredstva v raziskave in razvoj. Zavedamo pa se tudi, da so raziskave in razvoj nekaj, kar marsikoga med vami pošteno zanima. Zato smo se odločili, da vam predstavimo proces »gremo na teren!«.

Prejšnji teden se je član razvojne ekipe GENEVO srečal s predstavniki našega partnerskega podjetja Todoradares (distributer GENEVO v Španiji), da bi izboljšali zaznavanje novih 3D radarjev, ki delujejo v pasu K (Multaradar CD, Multaradar CT in Gatso). Če smo podrobnejši, smo se osredotočili na izboljšave vdelane programske opreme za GENEVO ONE M in GENEVO HDM+ anteno, ki jo lahko vgradite v svoj avto skupaj z na primer vgradnim detektorjem GENEVO PRO.

Uspelo nam je zbrati veliko količino podatkov za poglobljeno analizo, med katero bomo proučevali obnašanje valov MultaRadar v različnih situacijah. Te ugotovitve lahko nato prenesemo v vdelano programsko opremo vseh enot GENEVO, opremljenih s strojno opremo, ki je zmožna računati s spremenljivimi valovi Multaradarja.

Da bi izboljšali naše poznavanje sovražnikovega orožja, moramo uporabljati orodja, ki lahko "vidijo" in "posnamejo" njihovo oddajanje. Ta naprava se imenuje osciloskop.

Osciloskop je naprava, ki lahko prepozna in snema elektromagnetne valove, ki jih oddajajo radarji. Če je pravilno konfiguriran, lahko odda številne uporabne informacije o danem prenosu. Naši inženirji lahko nato ocenijo zbrane podatke in spremenijo algoritem zaznavanja na podlagi novega znanja.

Osciloskop lahko snema ne le policijski radar, ampak tudi druge elektromagnetne vire. Različni signali, ki jih zazna antena detektorja, na primer prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvega kota ali drugi prometni sistemi, ki uporabljajo radarski pas K, zaradi katerih detektor pomisli, da ga to policijski radar. Zato beležimo in analiziramo tudi te druge vire, ki se pogosto pojavljajo v prometu. Kasneje vse posnetke primerjamo s policijo in z gibenjem signalov iščemo razlike med njimi, da lahko naučimo naše detektorje. Rezultat je boljše in bolj oddaljeno zaznavanje z manj lažnimi alarmi.

Zahvaljujoč našim partnerjem v podjetju Todoradares, ki niso samo preprodajalci, temveč tudi kooperanti za razvoj, se lahko približamo doseganju naših ciljev in vas naredimo zadovoljne stranke.