Če govorimo o pasivni zaščiti ali v tehničnem smislu pasivnem radar detektorju, taka naprava ne deluje kot oddajnik in nikakor ne moti ali blokira delovanja naprav za merjenje hitrosti. Preprosto zazna prisotnost merilnih naprav in voznika opozori na tekoče kontrole hitrosti.

Nasprotje je aktivna zaščita, ki zagotavlja, kot že ime pove, aktivno zaščito pred morebitnimi grožnjami.

Podrobno razložimo, kako delujejo radarski detektorji GENEVO in zakaj so naprave GENEVO vodilne na trgu.

Zaščita je sestavljena iz treh tehničnih plasti:

  • Zaznavanje mikrovalovnih radarjev na vašem območju
  • Zaznavanje laserskih žarkov, usmerjenih v vaše vozilo
  • GPS modul v kombinaciji z bazo točk, kjer se trenutno nahajajo nezaznavne naprave za merjenje hitrosti

Zaznavanje mikrovalovnih radarjev

Radar detektor je v bistvu radijski sprejemnik. Z izjemno občutljivo anteno skenira okolico in išče določene frekvence. Ko zazna to frekvenco, naprava opozori voznika.

Obstaja le majhna zanka, mikrovalovne signale oddajajo različni viri ob cestah, npr. avtomatska vrata na bencinskih črpalkah ali sistemi prilagodljivega tempomata, ne samo policijski radarji. Ta lažna opozorila je treba natančno prepoznati in filtrirati.

Drug fizični vidik analize detektorja je velikost in trajanje signala, ki je spet zelo specifičen za naprave za merjenje hitrosti. Da ne omenjamo, da se te naprave razlikujejo glede na državo, v kateri potujete.

Za uspešno zaznavanje teh signalov obstajajo posebne antene, zato ne oklevajte in nas kontaktirajte, da vam pomagamo pri izbiri detektorja, ki ustreza vašim potrebam.

Detektorji GENEVO so zelo uspešni pri analizi potencialnih groženj frekvenc Ka, MultaRadar, Gatso, RedFlex in še veliko več, kar vodi do najmanjšega števila lažnih opozoril in našim zadovoljnim strankam ni treba pritisniti na zavoro vsakič, ko gredo mimo bencinske črpalke. Brez lažnih alarmov - brez stresa.

Detekcija laserskih merilnikov hitrosti

Senzor v detektorju reagira na svetlobne impulze določene valovne dolžine in frekvence. Njegova funkcija je, da voznika z lasersko napravo opozori na aktivno merjenje hitrosti.

Po zaznavi laserskega žarka, usmerjenega na vaše vozilo, je na voljo le delček sekunde, da se odzovete, zato, če iščete lasersko zaščito, morate ciljati na aktivno zaščito proti laserskim pištolam.

GPS modul v kombinaciji z bazo podatkov

Zelo hvaljena lastnost detektorjev GENEVO je GPS modul z bazo podatkov o radarjih za merjenje hitrosti aktivnih odsekov, stacionarnih radarjih, kamerah za rdečo luč in mestih z visoko verjetnostjo merjenja hitrosti z ročno ali mobilno napravo. Razen zadnje omenjene so te merilne naprave nezaznavne, saj ne oddajajo nikakršnega signala, zato je edina zaščita v izdelani bazi podatkov o njihovih natančnih lokacijah. Med dolgoletnimi metodami zbiranja podatkov z uporabo različnih virov (novice, družbena omrežja, uporabniki, testerji, drugi situacijski viri) in izkušnjami s ponosom trdimo, da je naša baza resnično zanesljiva.

V skladu z vašimi nastavitvami boste vnaprej opozorjeni na 250, 350 ali 450 metrov. Vse kar morate storiti je, da prenesete mesečno posodobitev.

Obseg zaznavanja, natančna analiza lažnih alarmov, nenehno nadgrajevanje algoritmov zaznavanja, vrhunska strojna oprema in mesečne posodobitve naredijo detektorje GENEVO zanesljivega spremljevalca za vsakodnevno uporabo, ki vam omogoča tiho vožnjo.

In to je to, zdaj veste, kako radar detektor v bistvu deluje in da je sofisticirana naprava, ki združuje številne funkcije, ki zagotavljajo maksimalno zavedanje o merjenju hitrosti.