ZAKAJ PRIHAJA DO LAŽNIH OPOZORIL?


Radarski pasovi policije se razlikujejo od države do države. Najpogostejši policijski pasovi so Ka-band ali K-band, najdemo pa tudi sodobne 3D radarje, kot so radarji MultaRadars ali GATSO. Te radarske pasove si delijo številni drugi viri, kot so avtomatska vrata v trgovinah in bencinskih črpalkah, sodobni varnostni sistemi vozil, kot so nadzor mrtvega kota, ohranjanje voznega pasu ali prilagodljivi tempomat.

Naletite lahko tudi na lažni laserski alarm, ki ga lahko povzročijo na primer sodobni laserski žarometi, pa tudi močan odboj sonca.

Vrhunski radarski detektor ne sme biti značilen le z zaznavanjem na velike razdalje, temveč tudi s popolnoma nastavljenim sistemom za filtriranje lažnih alarmov, ki odstrani vse te neželene signale. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost nenehnih neželenih opozoril in detektor postane prej breme kot pomočnik. Izvedite več o delovanju radarskih detektorjev v tem članku.


KAKO JIH ODPRAVITI?

1.Z izbiro pravega in sodobnega radar detektorja
Izbira detektorja je prvi in najpomembnejši korak ne samo za odpravo nadležnih lažnih opozoril, temveč tudi za pravilno delovanje v državah, kjer se bo uporabljal. Le sodobna naprava priznane blagovne znamke, ki jo proizvajalec redno posodablja, lahko filtrira neželene signale tudi iz na novo razvitih varnostnih sistemov vozila. Po drugi strani pa bo poceni detektor, brez redne podpore in brezhibno nastavljenega firmware-a, predvsem neprijeten sopotnik kot zanesljiv zaščitnik na cesti.

2. S pravilno nastavitvijo v detektorja
Nastavitev je nujno potrebna za optimalno delovanje detektorja. Radarski detektor mora biti pravilno nastavljen za vsako državo posebej, saj policijski radarji v nobeni državi niso enaki. Detektor omogoča nastavitve za določene pasove in ga je vedno mogoče nastaviti za optimalne rezultate. Če niste seznanjeni z nastavitvijo vašega nasveta, kontaktirajte našo tehnično podporo in svetovali vam bomo, kako nastaviti detektor za vašo državo.

3. Z rednimi posodobitvami detektorja
Če je vse nastavljeno pravilno in detektor še vedno občasno poroča, kar ne bi smel, se prepričajte, da je vaš detektor redno posodabljen. Skupaj z mesečnimi posodobitvami baze podatkov GPS redno objavljamo tudi posodobitve vdelane programske opreme za posamezne modele. Med drugim te posodobitve vdelane programske opreme izboljšajo odpornost na motnje in se odzivajo na nove sodobne varnostne sisteme v najnovejših vozilih. Vedno priporočamo, da vaš detektor posodabljate, le tako boste izkoristili njegov polni potencial.

Pravilna nastavitev vdelane programske opreme, ki prinaša kakovostno filtriranje sodobnih virov lažnih opozoril, bi morala biti za proizvajalce radarskih detektorjev enako pomembna kot sama detekcija.

Filtriranje lažnih opozoril je za nas absolutno prioriteta

V podjetju GENEVO nenehno analiziramo in preizkušamo nove potencialne vire lažnih opozoril. Rezultate razvojnega oddelka takoj prenesemo v prakso v obliki rednih posodobitev. Nenehno izboljšujemo vse naše detektorje, tako da smo lahko ponosni na enega najboljših filtrov za lažna opozorila, ki je postal značilnost detektorjev GENEVO.