Piškotke uporabljamo za optimizacijo naše spletne strani in storitev. Obiščite razdelek za naše pravilnike Splošni pogoji.

POGOSTA VPRAŠANJA IN INFORMACIJE

Kako delujejo radar detektorji?

Vse smo razložili v tem članku.


Ali so radarski detektorji 100% zakoniti?

Radar detektorji v ničemer ne vplivajo na policijsko delo, le obveščajo vas - pasivni radarski detektorji so legalni za uporabo v izbranih evropskih državah.


Ali me lahko prenosni detektor zaščiti pred vsemi vrstami groženj?

Naši radar detektorji lahko zaznajo večino splošno znanih radarjev, zahvaljujoč naši visokokakovostni podatkovni zbirki GPS boste opozorjeni tudi na kamere za merjenje hitrosti, radarje za odseke in kamere za rdečo luč. Čeprav vas prenosni radarski detektorji lahko opozorijo tudi na laserske pištole, ne zagotavljajo 100-odstotne zaščite. Da bi bili popolnoma zaščiteni, lahko razmislite o namestitvi laserskih motilnikov, ki lahko blokirajo laserski žarek.


Kakšna je garancija za GENEVO detektorje?

Zagotavljamo standardno dvoletno mednarodno garancijo. Ne glede na vaš datum poteka garancije še vedno zagotavljamo izjemno podporo strankam po vsem svetu in smo vedno na voljo, da vam pomagamo.


Ali lahko prenosni detektor uporabljam v katerem koli avtomobilu?

Na splošno da, edina omejitev so avtomobili, opremljeni s kovinsko prevlečenimi (atermičnimi) vetrobranskimi stekli. Kot rešitev ponujamo naše vgradne detektorje kot je GENEVO PRO II.


Kako pogosto naj posodobim detektor?

Nova zbirka podatkov GPS se izda vsak mesec. Priporočamo, da svoj detektor posodobite vsaj vsako četrtletje. Posodobitve so enostavne, navodila najdete tukaj.


Računalnik ne vidi priključenega detektorja?

Če vaš računalnik ne zazna priključenega detektorja za posodobitev, priporočamo, da poskusite z drugim USB kablom ali priključite detektor na drug USB vhod na vašem računalniku.


Zakaj postopek posodobitve ni uspel?

Neuspelo posodobitev lahko povzroči protivirusni program. Preverite nastavitve protivirusnega programa in ga poskusite začasno onemogočiti, medtem ko se detektor posodablja. Če se težava pojavi tudi po izklopu, ne oklevajte in nas kontaktirajte, z veseljem vam bomo pomagali pri posodobitvi.


Detektor ne prepozna posodobitvenega USB ključka

Pri posodabljanju naših vgrajenih sistemov priporočamo uporabo originalnih USB ključkov GENEVO. Pri neoriginalnem USB ključku lahko pride do napake, naprava za shranjevanje morda ne bo prepoznana in posodobitev ne bo izvedena. Za posodobitve na splošno priporočamo uporabo pomnilniških pogonov Samsung in SanDisk s kapaciteto manj kot 64 GB in formatiranjem v datotečni sistem FAT32.


Zakaj moj prenosni detektor ni zaznal laserja?

Naši prenosni detektorji so sposobni zaznati laserje. Zavedati pa se je treba, da čeprav imajo radar detektorji laserski senzor, zaradi trenutnega principa laserskega merjenja običajno ne zagotavljajo dovolj časa za varno upočasnitev. Poleg tega mora laserski žarek prispeti neposredno na radar detektor, vendar je običajno laser usmerjen na registrsko tablico (zaradi boljšega odboja žarka), ne pa na vetrobransko steklo, kjer je radar detektor. Več o temi najdete v tem članku. Trenutno obstaja samo ena zanesljiva zaščita pred laserji, in to je vgrajeni laserski motilec - za več informacij se obrnite na nas.


Okvarjen električni kabel pri novejših avtomobilih BMW.

Od leta 2020 se dogaja, da pri nekaterih modelih avtomobilov BMW ne deluje napajanje prenosnega detektorja iz 12V vtičnice. Vtičnice so netipične in nekateri univerzalni napajalniki v njih ne delujejo. V tem primeru obstaja več rešitev: Prva je napajalni kabel na USB-C priključek, ki jo ima večina teh avtomobilov. Sedaj prodajamo tudi napajalni kabel z USB-C priklopom. Druga, bolj elegantna možnost je kabel za fiksno montažo, ki napaja detektor direktno iz omarice z varovalkami in je skrit v notranjosti kabine (montažo z veseljem uredimo mi).


Ali lahko vgrajeni radarski detektor ponovno namestim iz avtomobila v avtomobil?

Vgrajeni radarski detektorji so fizično in strukturno povezani z avtomobilom in njihovo montažo/demontažo mora opraviti strokovnjak. Prenos vgrajenih sistemov med vozili priporočamo samo v primeru prodaje ali menjave avtomobila. Druga možnost za uporabo enega izdelka v več vozilih je nakup prenosnega radar detektorja in kompleta za drugo vozilo, ki vključuje napajalni kabel / kabel za fiksno montažo in nosilec za vetrobransko steklo.


Kako deluje 30-dnevni preizkus?

Če pri nas kupite radar detektor in z njim niste zadovoljni, obstaja možnost, da ga vrnete v roku 30 dni, tako ob nakupu preko spleta kot osebno. Morebitna poškodba detektorja bo seveda upoštevana v znesku vračila. Če je naprava brez mehanskih poškodb, delujoča s kompletno opremo, vam vrnemo celoten znesek.


Detektor zaznava na zelo kratki razdalji (atermično steklo)

Radar detektor mora imeti dostop do radarskih žarkov iz radarjev za njegovo zanesljivo in brezhibno delovanje. Standardno avtomobilsko vetrobransko steklo le minimalno duši sprejem signala. Težava nastane, če je med sprejemno napravo in oddajnikom (detektor in policijski radar) ovira, ki valove odbija. Tipičen primer so tako imenovana "atermična" vetrobranska stekla nekaterih avtomobilov. Več si lahko preberete v članku o vrstah vetrobranskih stekel tukaj.


Ali v svoji državi potrebujem navpični ali vodoravni nosilec in zakaj?

V nekaterih državah so radarji za merjenje hitrosti nameščeni navpično, v nekaterih državah pa vodoravno, zato je za najboljše delovanje dobro, da radar detektor namestite na enak način. Za nekatere radarje, kot sta Multanova 6F ali GATSO RT4, je najbolje zaznati samo v navpičnem položaju. Sporočite nam, v kateri državi boste uporabljali vaš detektor, in svetovali vam bomo, kateri položaj je najboljši za vas.


Ali lahko uporabljam radarski detektor na svojem motociklu?

Seveda! Na voljo imate dve možnosti tako kot v avtomobilih, prenosni detektor ali vgradni sistem, obstaja le nekaj razlik: Če želite iti na prenosni detektor, je GENEVO MAX opremljen s 3,5 mm priključkom, na katerega je priključen Bluetooth. Tako lahko priključite slušalke ali napravo z vibriranjem in nobenih radarskih zaznav ne boste zgrešili. Ne pozabite, da detektor ni vodoodporen in bo potrebna vodoodporna zaščita. Lahko se uporabi kakšna plastična torbica za fotoaparat/telefon, na srečo jih je veliko na trgu. Montaža detektorja je odvisna od vaše domišljije, ne pozabite, noben kovinski del ne sme biti v njegovi poti. Druga možnost je vgradni radar detektor, kot je GENEVO PRO s svojo vodoodporno radarsko anteno. Če želite izvedeti več, nas kontaktirajte.


Imam lažna opozorila, kaj lahko storim?

Lažno opozorilo ali motnje signala so nezaželen pojav, ki ga povzroča detektor, ki opozarja na drug vir signala kot dejanski policijski radar. Na srečo obstajajo načini, kako jih odpraviti, več o tem v tem članku.


Zakaj so vaši detektorji dražji od drugih, ki sem jih našel na spletu?

Vrhunsko zaznavanje in vrhunska zmogljivost naših radarskih detektorjev temelji na dolgoletnem razvoju. Naše lastne antene vam dajejo prednost zaznavanja najbolj zapletenih policijskih radarjev na svetu. Za evropsko bazo GPS skrbimo sami in jo dnevno posodabljamo. Naša tehnologija filtriranja lažnih opozoril nas razlikuje od konkurentov. Naše detektorje vsak dan testiramo na cesti in jih temeljito primerjamo z vsemi konkurenti, da zagotovimo najboljšo zmogljivost, ki smo jo ponosno obljubili. Nenazadnje nam je mar za naše stranke in smo vedno tukaj, da pomagamo.